WORKSHOP CONSERVEREN EN FERMENTEREN

Met deze cursus gaan we verse producten lekker lang houdbaar maken mbv verschillende conserveringstechnieken. We leggen uit wat conserveren/inmaken/wecken/fermenteren is, hoe dat werkt en wat de verschillen zijn. 

Tijdens de cursus doorloop je zelf de stappen van inmaken via  voorbereiden/kokkerellen, steriliseren, afvullen, koken en inmaken tot een compleet geconserveerd potje dat je mee naar huis kunt nemen.

Resultaat

Je kunt thuis zelfstandig aan de slag met wecken en inmaken, gesteund door de reader. Hierin staat de theorie die is behandeld, Je hebt een aantal recepten waarmee je aan het werk kunt en je weet hoe je hiermee kunt variëren, Na afloop van de cursusdag ga je met zelf ingemaakte producten naar huis.

 

 

 CONSERVEREN   -** MAART

We gaan met lage en hoge druk verschillende producten conserveren zoals groenten, pasta sauzen, soep maar ook kant en klare vleesgerechten
zoals goulash en rillettes.

Dit procedé staat ook bekend
als WECKEN

 

 FERMENTEN     ** MAART

We gaan op 2 manieren leren inmaken met melkzuurbacterien,

De droge methode (zuurkool)
Twee natte methode (augurken, Kimchi).

Kool, wortelen, atjar enz met veel kruiden knoflook en natuurlijk azijn en zout.

CONSERVEREN     ** MAART

We gaan met lage en hoge 
druk verschillende producten
conserveren zoals groenten,
pasta sauzen, soep maar ook
kant en klare vleesgerechten
zoals goulash en rillettes.
Dit procedé staat ook bekend
als WECKEN

 FERMENTEN     ** MAART

We gaan op 2 manieren leren inmaken met melkzuurbacterien,

De droge methode (zuurkool)
Twee natte methode (augurken, Kimchi).

Kool, wortelen, atjar enz met veel kruiden knoflook en natuurlijk azijn en zout.

Kosten €40 + € 10 materiaal per persoon

Cursus duurt 1 middag van 13u tot 17u incl borrel en aperitief. 

Kosten €40 + € 10 materiaal per persoon

Cursus duurt 1 middag van 13u tot 17u incl borrel en aperitief. 

Kosten €40 + € 10 materiaal per persoon

Cursus duurt 1 middag van 13u tot 17u incl borrel en aperitief. 

Kosten €40 + € 10 materiaal per persoon

Cursus duurt 1 middag van 13u tot 17u incl borrel en aperitief.